Geschiedenis

Penningsveer is een oud karaktervol plekje in Haarlem. Het ligt aan het water dat langs en door Haarlem, Spaarnwoude en Spaarndam gaat.

Wikipedia vermeldt het volgende over Penningsveer:

Penningsveer is een buurtschap in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt ten noordwesten van de Veerplas.

In de Middeleeuwen liep de enige landverbinding tussen Haarlem en Amsterdam via Penningsveer, Spaarnwoude, Halfweg en Sloterdijk.Het is vooral bekend als jachthaven aan de Liede, ten oosten van Haarlem. In Penningsveer staat molen De Veer, een achtkantige poldermolen met vijzel, type buitenkruier en het Fort Penningsveer.

 

 

Zodra je penninsgveer binnenrijdt, proef je meteen de sfeervolle en karakteristieke details van dit prachtige plaatsje.

De locatie waar de MobyDick 218 ligt, is een plek met geschiedenis. Hier werden in de jaren 60 al eerder bootjes verhuurd. Dit waren prachtige roeibootjes. Bootje huren Haarlem was dus in de jaren 60 al heel gebruikelijk in Penningsveer. Wij zetten deze traditie voort echter nu met diverse leuke consoleboten.

 

 

De MobyDick zelf heeft ook zo zijn geschiedenis. Het is namelijk een oud Duitse legerboot die volledig gerestaureerd is. Hij is van ca. 1950. Deze is dus van net na de oorlog. Dit model boot (van een Genie) werd veelvuldig gebruikt om bruggen te bouwen en te dienen als pleton.

Wij hebben de Mobydick sinds 1996 in bezit. Toen wij hem in 1996 ‘tegen het lijf liepen’, was deze ondertussen¬†rijp voor de sloop. We besloten echter dat wij hem zeker nog de moeite waard vonden om hem te reanimeren. Na een periode van restauratie, kunnen wij met gepaste trots zeggen dat wij hem in volle glorie hebben hersteld! De MobyDick is weer een trotse boot die het aanzien weer waard is. Helaas is de Mobydick niet geschikt voor de bootverhuur. Hij ligt dan ook ten ruste aan de steiger. De Moby Dick doet nu dienst als ijs- en gekoelde dranken verkooppunt.

 Bootje huren Haarlem? Dat doe je natuurlijk bij MobyDick bootverhuur!


Voor meer informatie of het huren van een bootje kun je contact opnemen via;
Tel: 06-24 20 69 13

Openingstijden:
Wij zijn het gehele jaar geopend. In de herfst en winter hebben wij echter maar 2 visboten beschikbaar. Wij behouden ons het recht voor met slecht weer geen boot/boten te verhuren.

Open op de volgende tijden:
Ma t/m Vrij 10.00 / 18.00 (in overleg buiten de openingstijden)

Weekend 10.00 / 18.00 ( in overleg buiten de openingstijden)